Odwiedź nas również na:
Facebook
Facebook

Szkolenia zamknięte

HACCP – Analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli

HACCP – Analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli

HACCP – Analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli

  • Systemy zarządzania jakością
    Szkolenia zamknięte
  • CZAS TRWANIA: 2 dni / 16 godzin szkoleniowych

Zakres

Na szkoleniu uczestnicy zapoznają się z systemem zarządzania bezpieczeństwem żywności, a także poznają praktyki związane z higieną i produkcją. Spotkanie ma na celu przedstawienie wymagań związanych z prowadzeniem dokumentacji, terminologii, etapów wdrażania HACCP i wiele więcej.

Podstawowe cele szkolenia to:

  • Zapoznanie uczestników szkolenia z wymaganiami dotyczącymi zapisów oraz dokumentacji.
  • Omówienie istoty systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności.
  • Omówienie dobrych praktyk produkcyjnych oraz higienicznych.
Informacje o programie

ZAWARTOŚĆ:

  • Istota i systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności.
  • Definicje, czym jest żywność.
  • GMP/GHP.
  • Etapy wdrażania systemu.
  • Korzyści i problemy.

 

ZAWARTOŚĆ:

  • Definicje dotyczące zarządzania bezpieczeństwem żywnością.
  • Wymogi prawne.

 

ZAWARTOŚĆ:

  • Czym jest system HACCP.
  • Omówienie zasad funkcjonowania systemu bezpieczeństwa żywności.
  • Wymagania.
  • Definicje.
  • Wymagania dotyczące dokumentacji i zapisów.
  • Analiza ryzyka i zagrożeń.
  • Punkty krytyczne i kontrolne (CCP, CP).
  • GMP/GHP.
  • Etapy wdrażania HACCP.

 

ZAWARTOŚĆ:

  • GMP oraz GHP – dobra praktyka produkcyjna oraz higieniczna.

 

ZAWARTOŚĆ:

  • Badania produktów.
  • Wyznaczanie punktów krytycznych.
  • Szkolenia pracowników.
  • Ciągłe doskonalenie.
  • Weryfikacja i walidacja systemu.

 

ZAWARTOŚĆ:

  • Omówienie zasad wdrażania systemu HACCP.
  • Niezbędne dokumenty.

 

DODATKOWE INFORMACJE:

Dbamy o to, żeby dużą część szkolenia zajęły ćwiczenia i praktyczne warsztaty – wtedy uczestnikom szkolenia łatwiej zapamiętać nowe dla nich informacje.

Szczegółowy zakres szkolenia zostanie uzgodniony po dalszej analizie potrzeb szkoleniowych.

Po szkoleniu każdy uczestnik otrzyma certyfikat potwierdzający odbycie szkolenia.

Adresaci:

Członkowie zespołu ds. HACCP, pracownicy działu jakości, Pełnomocnicy ds. HACCP.

Zapisz się na szkolenie lub zapytaj o szczegóły

    Informujemy, że administratorem Państwa danych osobowych podanych w powyższym formularzu jest PROQUAL Management Institute – B. T. Greber Sp.J. z siedzibą przy ulicy Ostrowskiego 30, 53-238 Wrocław. Państwa dane przetwarzane będą wyłącznie w celu udzielenia odpowiedzi na zapytanie zgodnie z prawnie uzasadnionym celem administratora. W przypadku wyrażenia powyższej zgody, dane będą również wykorzystywane do przesyłania treści marketingowych. Pełne informacje o danych osobowych znajdziecie Państwo w naszej Polityce prywatności

    PROQUAL Management Institute
    B. T. Greber Spółka Jawna

    ul. Ostrowskiego 30, 53-238 Wrocław
    e-mail: biuro@proqual.pl
    tel.: +48 71 355 18 08
    fax: +48 71 72 313 94
    Godziny pracy biura: 8:00 - 16:00 Więcej
    Facebook
    © Copyright PROQUAL | Realizacja PROADAX
    close
    Potrzebujesz więcej informacji?
    Oddzwonimy do Ciebie!

      * Twój numer telefonu nie będzie wykorzystany w celach marketingowych lub przekazany dalej. Wyłącznie oddzwaniamy na podany numer telefonu.