Odwiedź nas również na:
Facebook
Facebook

Szkolenia zamknięte

BRC Global Standard for Food Safety v.8 – wymagania i wdrażanie

BRC Global Standard for Food Safety v.8 – wymagania i wdrażanie

BRC Global Standard for Food Safety v.8 – wymagania i wdrażanie

  • Systemy zarządzania jakością
  • CZAS TRWANIA: 2 dni / 16 godzin szkoleniowych

Zakres

Zapoznanie uczestników z wymaganiami standardu BRC Global Standard for Food Safety (ang. British Retail Consortium) v.8 oraz ich przygotowanie do wdrażania wymagań systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności zgodnego z wymaganiami standardu IFS Food v.6.1

Informacje o programie

ZAWARTOŚĆ:

  • Przypomnienie podstawowych terminów związanych z bezpieczeństwem żywności
  • Przedstawienie standardów dotyczacych bezpieczeństwa żywności w tym wymagań sieci handlowych
  • Łańcuch spożywczy – miejsce firmy w łańcuchu
  • Wymagania prawne dot. bezpieczeństwa żywności
  • BRC a inne systemy branży spożywczej HACCP, ISO 22000, IFS

OPIS:

Uczestnicy szkolenia dowiedzą się kto i kiedy ponosi odpowiedzialność za jakość produktów, w tym bezpieczeństwo zdrowotne oraz jak odpowiedzialność ta może być przeniesiona na inne ogniwa uczestniczące w łańcuchu dystrybucji

ZAWARTOŚĆ:

  • Omówienie wymagań BRC v.8
  • Zaangażowanie najwyższego kierownictwa i stała poprawa
  • HACCP zgodnie z zasadami Codex Alimentarius,
  • System Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem
  • Zakład i środowisko produkcji
  • Kontrola produktu
  • Kontrola procesu
  • Personel
  • Zmiany wprowadzone w stosunku do standardu w poprzedniej wersji

OPIS:

Uczestnicy zostaną zapoznani z wymaganiami zawartymi w standardzie BRC v.8

Szczególna uwaga zostanie poświęcona punktom KO (czyli wymaganiom, których niespełnienie powoduje brak możliwości wydania certyfikatu)

Uczestnicy dowiedzą się jak interpretować omawiane wymagania i jakie mogą być sposoby ich spełnienia

Zdobytą wiedzę będą mogli sprawdzić podczas ćwiczeń praktycznych

ZAWARTOŚĆ:

  • Proces wdrażania systemu zgodnego z wymaganiami BRC v.8
  • Tworzenie dokumentacji systemowej
  • Wdrożenie BRC w przypadku posiadania wdrożonego systemu HACCP i ISO 9001
  • Korzyści z wdrożenia
  • Przebieg procesu certyfikacji systemu: nowe metody auditowania i certyfikacji

OPIS:

Podczas szkolenia zostaną omówione praktyczne aspekty wdrażania systemu spełniającego wymagania standardu

Zostanie również przedstawione jak należy postępować gdy firma już posiada wdrożone systemy oparte na wymaganiach HACCP, ISO 9001 lub ISO 2200

Słuchacze dowiedzą się jak należy tworzyć niezbędne dokumenty oraz zapisy potwierdzające spełnienie wymagań oraz jakie korzyści niesie wdrożenie systemu zgodnego z wymaganiami BRC

Uczestnicy poznają również jak uzyskać certyfikat systemu oraz jak przebiega audit certyfikujący

DODATKOWE INFORMACJE:

Szkolenie ma formę wykładu uzupełnionego warsztatami. Zagadnienia zostaną objaśnione w przystępny sposób. W czasie szkolenia zostaną zrealizowane ćwiczenia w tym związane m.in. z:

  • interpretacją wymagań standardu
  • zarządzaniem zapisami i dokumentacją
  • dokumentowaniem analizy zagrożeń

Na zakończenie szkolenia przeprowadzany jest test weryfikujący zdobytą wiedzę. Zaliczenie testu jest podstawą do otrzymania certyfikatu.

Adresaci:

Właściciele i kierownicy firm produkcyjnych, transportujących, współpracujących z sieciami handlowymi, członkowie zespołu ds. HACCP, auditorzy wewnętrzni, pracownicy kontroli jakości oraz technolodzy żywności.

Zapisz się na szkolenie lub zapytaj o szczegóły

    Informujemy, że administratorem Państwa danych osobowych podanych w powyższym formularzu jest PROQUAL Management Institute – B. T. Greber Sp.J. z siedzibą przy ulicy Ostrowskiego 30, 53-238 Wrocław. Państwa dane przetwarzane będą wyłącznie w celu udzielenia odpowiedzi na zapytanie zgodnie z prawnie uzasadnionym celem administratora. W przypadku wyrażenia powyższej zgody, dane będą również wykorzystywane do przesyłania treści marketingowych. Pełne informacje o danych osobowych znajdziecie Państwo w naszej Polityce prywatności

    PROQUAL Management Institute
    B. T. Greber Spółka Jawna

    ul. Ostrowskiego 30, 53-238 Wrocław
    e-mail: biuro@proqual.pl
    tel.: +48 71 355 18 08
    fax: +48 71 72 313 94
    Godziny pracy biura: 8:00 - 16:00 Więcej
    Facebook
    © Copyright PROQUAL | Realizacja PROADAX
    close
    Potrzebujesz więcej informacji?
    Oddzwonimy do Ciebie!

      * Twój numer telefonu nie będzie wykorzystany w celach marketingowych lub przekazany dalej. Wyłącznie oddzwaniamy na podany numer telefonu.